Донација ''Телекома Србија'' Општој болници Лесковац


Компанија ''Телеком Србија'' донирала је Општој болници Лесковац 2.000.000,00 динара.
Донација ће бити употребљена за куповину новог бронхоскопа, који је неопходан Служби пнеумофтизиологије Опште болнице Лесковац, јер је постојећи немогуће поправити и стога је болница приморана да пацијенте на дијагностику шаље у Ниш и Београд.

Конференцији у ОБ Лесковац поводом донације присуствовао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, Вуле Вуковић, представник ''Телекома'' и бројни новинари.

Скупу се прво обрадио градоначелник др Горан Цветановић, који је поменуо тренутну ситуацију у Србији, изразио жаљење због стања у земљи и апеловао за пружање хуманитарне помоћи у новцу или у потрепштинама. Градоначелник је такође истакао да се о пруженој помоћи изузетно води рачуна да не би дошло до злоупотребе исте.
На крају се захвалио компанији ''Телеком'' на пруженој донацији, што су изашли у сусрет и помогли ОБ Лесковац.

Директор ОБ Лесковац др Небојша Димитријевић, обратио се присутнима, захваливши се господину Вуковићу, градоначелнику Цветановићу на донацији и помоћи коју градоначелник и поред многобројних обавеза, стално реализује преме болници.
Објаснио је да је нови бронхоскоп неопходан болници, да пацијенти више не би ишли у Ниш и Београд јер би дијагностиковање било могуће обавити у Лесковцу.

Господин Вуковић изразио је дивљење према Општој болници Лесковац са речима да је ''Скоро клинички центар.'' Такође је рекао да му је част што ће ова донација бити употребљена за куповину важног апарата као што је бронхоскоп.

Начелник Службе за пнеумофтизиологију др Драган Јовановић упутио је своју захвалност свима и истакао да ће захваљујучћи овој донацији рад службе бити изузетно побољшан.
Објаснио је да је бронхоскопија једна изузетно важна дијагностичка метода, коју у ОБ Лесковац спроводи 4 лекара.

Конференција је даље наставњена разговорима о ситуацији у земљи и о начину на који град Лесковац и Општа болница могу помоћи, поред помоћи која је већ упућена из овог краја.
Закључено је да ће се слати помоћ у виду новчаних средстава, свих потрепштина које се захтевају у прихватним центрима. Постоји и велики број волонтера  који су на располагању у сваком тренутку, као и лекара који су приправни да у сваком тренутку крену где год буду били потребни.