У петак, 16. септембра 2016. године, у сали Народног позоришта у Лесковцу, одржана је Нефролошка секција у организацији Службе за нефрологију са центром за дијализу Опште болнице Лесковац под патронатом Српског лекарског друштва са темом ''Трансплантација бубрега и припрема пацијената за трансплантацију бубрега.''

Секцију је отворио директор Опште болнице Лесковац, др Небојша Димитријевић. Најпре је свима пожелео добродошлицу, а затим истакао неславну статистику Србије на пољу трансплантације органа и скренуо пажњу на труд о колективном подизању свести о овом проблему. Директор је обраћање завршио нагласивши добру сарадњу Опште болнице Лесковац са Клиникама за нефрологију Клиничког центра Србије и Клиничког центра Ниш и Трансплантационим центром Војно медицинске академије и пожелевши успешан рад присутним и свим нефролозима Србије.

Након тога, скупу су се обратили: помоћница градоначелника Лесковца, др Мина Цветановић, директор Клинике за нефрологију Клиничког центра Србије и председник Удружења за трансплантацију органа Србије проф. др Радомир Наумовић и  председник Нефролошке секције проф. др Дијана Јанковић.

Предавања у оквиру теме су одржали:

  •  доц. др Бранка Митић -  Предности и ризици трансплантације бубрега;
  •  прим. др Горан Пауновић -  Припрема пацијента за трансплантацију бубрега (аспект нефролога);
  •  проф. др Радмила Величковић-Радовановић - Интеракција и нежељена дејства имуносупресивних лекова;
  •  прим. др Слободан Давинић - Трансплантација бубрега и болести срца (мере и превенције компликација);
  •  прим. др Миомир Прокоповић - Оптимална дијализа за потенцијалне реципијенте бубрега.
Током секције, након предавања доц. др Бранке Митић, на бину су изашли трансплантирани пацијенти Опште болнице Лесковац. Њих четворо су са свима поделили своје позитивно искуство са овом операцијом и захвалност због побољшања живота.

Секција је  завршена предавањем начелника Службе за нефрологију са центром за дијализу Опште болнице Лесковац и жељама за наставак досадашњег и још успешнијег рада.